L’empresa Greene Waste to Energy (Greene) iniciarà el 2018 la instal·lació i posada en marxa d’una planta de gasificació per a tractar el rebuig del residu sòlid urbà que es genera a la planta d’Algímia d’Alfara (València), que gestiona les brosses procedents de la zona sud de la província de Castelló i poder així després generar biodièsel.

La firma il·licitana participa en aquest projecte al costat de la Diputació de Castelló, l’empresa que gestiona la planta, Técnicas y Tratamientos Medioambientales SAU (Tetma), l’Associació Empresarial Centro Tecnológico de Energía y Medio Ambiente (Cetenma) de Múrcia i l’institut tecnològic suec KTH.

Segons va informar Efe, l’objectiu principal del projecte, que compta amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, és transformar el gas obtingut en biodièsel, que serà susceptible de ser usat com a combustible per a vehicles.

El procés de gasificació desenvolupat per Greene redueix els gasos d’efecte hivernacle que es produeixen en un abocador, ja que en eliminar els residus evita que es produïsquen aqueixos gasos i contribueix a implantar un model d’economia circular, tenint en compte que un residu sense possibilitat de ser reciclat passa així a ser un combustible.

http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/usaran-residuos-zona-sur-castellon-hacer-biodiesel_1106353.html