L’objectiu és que els residus es dipositen correctament als ecoparcs i ecomòbils i afegir punts a la targeta a descomptar de la taxa anual de tractament

Algímia d’Alfara , 07 de juny de 2018

El Consorci Palància-Belcaire ha presentat aquest matí el seu projecte Targeta verda, una iniciativa que premiarà la col·laboració de la ciutadania per a la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge. El procediment serà el següent: cada vegada que una persona dels municipis consorciats diposite els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa consorciada li seran quantificats una sèrie de punts en una targeta. En acabar l’any, els punts seran convertits en una bonificació en la taxa anual de tractament de residus. Per tant, com més i millor es recicle, major descompte tindrà en la taxa.

Així ho ha explicat el president del Consorci Palància-Belcaire, Francisco Salt, que ha afegit que aquesta eina «permetrà obtenir un descompte als veïns i veïnes com a premi per la seua sensibilitat ambiental». Durant l’acte s’ha explicat la nova campanya informativa que desplegarà el Consorci, que va adreçada a la ciutadania. En aquesta campanya es vol insistir en els serveis que presten els ecoparcs de la xarxa consorciada i quin tipus de residus s’hi han de dipositar. Les targetes arribaran a la ciutadania de dues formes: directament als domicilis als municipis més grans o bé es podran arreplegar en els mateixos ajuntaments.

El Consorci Palància-Belcaire és la unió de 56 municipis que s’han ajuntat amb la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, per a gestionar de la manera més eficient possible els residus urbans del Pla Zonal C3/V1. Al mateix temps, el Consorci gestiona la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils dels 56 municipis. La instal·lació més important del Consorci és el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans d’Algímia d’Alfara.