Quadruplica respecte a l’any anterior la quantitat destinada a reduir la taxa per valorització i eliminació de residus urbans.
Un total de 20.116 usuaris han estat beneficiaris a través dels punts ecològics que s’han obtingut a l’hora de reciclar durant 2019.
El Consorci Palància Belcaire, Pla Zonal 3, Àrea de Gestió C3/V1, ha descomptat un total de 401.743 euros en la taxa per valorització i eliminació de residus urbans de l’any 2020, ajornada a aquest últim trimestre del l’any, com a mesura excepcional i transitòria per alleujar la pressió econòmica que hagen pogut patir les famílies i empreses dels 56 municipis consorciats (corresponents a les comarques de Camp de Morvedre, Alt Palància i la Plana Baixa).
D’aquesta manera més de 20.100 usuaris han estat beneficiaris a través dels punts ecològics que s’han obtingut a l’hora de reciclar durant 2019 amb la Targeta Verda, a través de la iniciativa mediambiental “Si més recicles menys pagues”, que premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge a la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del Consorci.
Durant 2019 la quantitat destinada a reduir la taxa per valorització i eliminació de residus urbans va ser de prop de 90.000 euros, fet que suposa que aquest any ha superat quatre vegades aquesta quantitat. “Això indica que anem pel bon camí, el de la feina i esforç realitzat per l’interès i benefici de tots els municipis consorciats i de la seua ciutadania”, ha afirmat el president de Consorci Palància Belcaire, Rafa Mateu.
Targeta Verda, premi a la col·laboració ciutadana
Amb la premissa Com més recicles, menys pagues, cada vegada que una persona dels municipis consorciats diposita els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa, ja siga fix o mòbil, se li quantifica una sèrie de punts a la targeta, que es converteixen en un descompte sobre la taxa.
En la taxa de 2020 (corresponent als punts acumulats durant 2019) s’ha arribat a obtenir fins a un 50% de reducció, amb descomptes valorats en 40 euros.
La Targeta Verda es pot sol·licitar en tots els ecoparcs mòbils de la xarxa i en els ecoparcs fixos de la Vall d’Uixó, Sagunt i Nules. Per això, l’usuari ha d’acudir amb l’últim rebut de la taxa per tractament de residus domèstics del Consorci de Residus C3/V1 o bé presentar el document identificatiu del titular del rebut.