Aquest projecte, denominat #Waste2biofuel, permetrà reduir el 90 % de la fracció rebuig d’una planta de tractament de residus, que d’una altra manera acabaria a l’abocador.

L’objectiu principal del projecte, que compta amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, és la posada en marxa d’una planta de gasificació per a la producció de gas de síntesi o sintegàs (combustible gasós) a partir de la fracció rebuig dels residus sòlids urbans. El gas obtingut es transformarà en biodièsel, que podrà ser ser usat com a combustible per a vehicles.

El procés de gasificació desenvolupat per Greene permet reduir la quantitat de residus que s’envien a l’abocador, i evitar així la generació de gasos d’efecte hivernacle. A més, contribueix a la implantació d’un model d’economia circular, ja que un residu sense possibilitat de reciclatge es converteix en combustible.

Aquest projecte, denominat #Waste2biofuel, ha sigut triat per la Unió Europea per a ser finançat parcialment en el marc del Programa LIFE, una iniciativa adreçada a l’àmbit mediambiental que pretén contribuir al desenvolupament sostenible i a la consecució dels objectius i metes de l’Estratègia Europa 2020.

Tal com ha explicat el responsable del projecte en Greene, Enrique Aráez Briegas, amb aquesta tecnologia «eliminem fins al 90 % dels residus sòlids urbans que van directament a abocador i no generen cap valor, tot al contrari generen problemes d’espai, mediambientals pel risc de la filtració de lixiviats o l’autocombustió dels gasos d’abocador». Com a benefici «obtenim una nova matèria primera que és el gas de síntesi, capaç de ser transformat en un producte d’alt valor afegit com és un biodièsel».

Els integrants del consorci d’empreses i entitats col·laboradores es reuniran el pròxim 14 de novembre en la planta d’Algímia d’Alfara per a abordar les diferents fases del projecte, que està previst que acabe el 2020. En aquesta reunió es tractaran els aspectes tècnics més significatius i s’establirà el pla de treball a seguir per a dur a terme la construcció, instal·lació i posada en marxa de la tecnologia de gasificació de Greene en el quart trimestre de 2018.

www.residuosprofesional.com/planta-valencia-residuos-biodiesel/