Un total de 16 municipis del Consorci Palància-Belcaire implanten la recollida selectiva de la matèria orgànica

Algímia d’Alfara , 25 de maig de 2018

Un total de 16 municipis del Consorci Palància-Belcaire han implantat ja la recollida selectiva de la matèria orgànica. A les localitats de les mancomunitats dels Valls (Benavites, Benifairó de les Valls, Faura, Quart de les Valls i Quartell ) i la Baronia (Albalat dels Tarongers, Alfara d’Algímia, Algar de Palància, Algímia d’Alfara, Estivella, Gilet, Petrés, Segart i Torres-Torres), s’ha unit Xilxes i la implantació integral a tots els barris de Sagunt. La planta de tractament d’Algímia d’Alfara ja està generant compost a partir de la fracció orgànica recollida en aquestes localitats.

El més destacat de tot és el baix nivell d’impropis de les caracteritzacions, on la mitjana no supera el 7%, fins i tot a Xilxes s’ha aconseguit en la primera caracterització que a penes s’arribe al 4% d’impropis, una dada realment positiva atés que fa no arriba a un mes que s’hi ha posat en marxa el projecte. El president del Consorci Palància-Belcaire, Francisco Salt, ha valorat de manera molt positiva aquestes xifres «perquè açò suposa que les campanyes de conscienciació i sensibilització estan donant els seus fruits».

L’objectiu d’aquestes campanyes és conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de separar correctament els residus orgànics a casa, així com els seus beneficis per al medi ambient, entre els quals destaca la transformació en compost d’alta qualitat per als camps de la zona.

«L’evolució està sent molt positiva i agraïm la implicació i la col·laboració de la ciutadania en la nova recollida selectiva, ja que d’aquesta manera complirem els objectius de recollida que ens marca la llei i contribuirem així a cuidar el medi ambient», ha conclòs Salt.