L’objectiu és crear consciència ambiental i sensibilització entre els municipis que pertanyen a l’ens supramunicipal

València, 14 de juny de 2018

El projecte Recicla amb els Cinc Sentits i el Consorci Palància-Belcaire (Pla Zonal de Residus C3/V1) s’ajunten per a desplegar conjuntament activitats d’educació ambiental. Es tracta d’una col·laboració entre Recicla amb els Cinc Sentits i el Consorci, amb l’objectiu de crear consciència ambiental entre els participants i fer sensibilització sobre el reciclatge.

El Consorci Palància-Belcaire agrupa entitats provincials i locals per a gestionar els seus residus: Generalitat Valenciana, Diputació de València, Diputació de Castelló i 56 municipis de les comarques de l’Alt Palància, el Camp de Morvedre i la Plana Baixa que pertanyen a les províncies de València i Castelló. En aquesta nova etapa, l’ens supramunicipal pretén fer un pas més amb el suport de Recicla amb els Cinc Sentits, un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana i que depén de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i que compta amb la col·laboració dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) Ecoembes, Ecovidrio, Fundació Ecolec, Fundació Ecotic, Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Fundació EcoRaee’s i Sigre.

Recicla amb els Cinc Sentits és un projecte d’educació i conscienciació ambiental que tracta de coresponsabilitzar a tota la ciutadania de la Comunitat Valenciana mitjançant tallers presencials a través dels quals s’abordaran diferents aspectes del reciclatge de residus d’envasos lleugers, de vidre i de paper i cartó, d’envasos i sobres de medicaments i d’aparells elèctrics i electrònics.