La campanya consisteix a explicar els avantatges de depositar correctament els residus als ecoparcs fixos i mòbils, ja que s’aconsegueixen bonificacions en la taxa anual
Algímia d’Alfara , 10 de juliol de 2018
El Consorci Palància-Belcaire ha començat ja a fer les accions informatives del nou projecte Targeta verda, una iniciativa que premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge en la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del Consorci. De fet, un equip d’educadors i educadores ambientals estan ja desplegant les activitats de carrer en què informen a la ciutadania sobre els beneficis d’utilitzar la targeta verda. A més, amb aquest tipus d’activitats se solucionen també els dubtes dels veïns i veïnes que acudeixen a aquestes trobades.
De moment, ja s’ha visitat Moncofa, Faura, Altura, Nules, Artana, Alfara d’Algímia, Algimia d’Almonesir, Benavites i Alfondeguilla, i prompte es visitarà la resta de les localitats del Consorci. De fet, les persones que tinguen dubtes i visquen en un d’aquests municipis o prop poden anar a aquestes reunions que se celebraran: el 13 de juliol, a Quart de les Valls; el 14, a Eslida; el 16, a Algar de Palància; el 17, a Xilxes; el 18, a Canet d’en Berenguer; el 20 de juliol, a Gilet; el 24 a Soneja; el 25, a Begís; el 26, a Albalat dels Tarongers; el 27, a Caudiel, i el 2 d’agost, a Estivella.
En les activitats es conta el procediment d’acumulació de punts de la Targeta verda: cada vegada que una persona dels municipis consorciats deposite els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa consorciada es quantifica una sèrie de punts en una targeta. En acabar l’any, aqueixos punts es convertiran en bonificació en la taxa anual de tractament de residus, amb el que com més i millor es recicle, més descompte se li farà en la taxa.
El president del Consorci Palància-Belcaire, Francisco Salt, ha afegit que aquesta eina «permetrà obtindre un descompte als veïns i veïnes com a premi per la seua sensibilitat ambiental». La nova campanya informativa del Consorci s’adreça a la ciutadania. En ella es va a insistir en els serveis que presten els ecoparcs de la xarxa consorciada i quin tipus de residus depositar-hi. Les targetes arribaran a la ciutadania de dues formes: directament als domicilis als municipis més grans o bé directament als propis ajuntaments.
El Consorci Palància-Belcaire és la unió de 56 municipis, conjuntament amb la Diputació de Castelló, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, per a gestionar de la manera més eficient possible els residus urbans del Pla Zonal C3/V1. Al mateix temps, el Consorci gestiona la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils dels 56 municipis. La instal·lació més important del Consorci és el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans d’Algímia d’Alfara.