Les accions informatives, previstes fins al setembre, consisteixen a explicar els avantatges de dipositar correctament els residus als ecoparcs fixos i mòbils, com són les bonificacions en la taxa anual

Algímia d’Alfara, 3 d’agost de 2018

El Consorci Palància-Belcaire ha informat ja del nou projecte targeta verda al veïnat de 24 municipis, durant el mes de juliol. Es tracta d’una iniciativa que premia la col•laboració de la ciutadania en la correcta gestió dels residus i el seu reciclatge en la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del consorci. A més, les accions de carrer dutes a terme per un equip d’educadors i educadores ambientals tracten de resoldre també els dubtes dels veïns i le veïnes que van a informar-s’hi.

En aquestes actuacions s’explica un dels grans avantatges de la targeta verda com és el procediment d’acumulació de punts. D’aquesta manera, cada vegada que una persona dels municipis consorciats diposite els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa es quantificaran una sèrie de punts en la targeta. En acabar l’any, aqueixos punts es convertiran en bonificació en la taxa anual de tractament de residus: així, com més i millor es recicle, més elevat serà descompte que s’hi farà en la taxa.

Els municipis on s’han fet aquestes trobades informatives són: Moncofa, Faura, Altura, Nules, Artana, Alfara d’Algímia, Algímia d’Almonesir, Benavites, Alfondeguilla, Algar de Palància, Xilxes, Canet d’en Berenguer, Quartell, Gilet, la Llosa, Almenara, Almedíxer, Soneja, Begís, Xòvar, Albalat dels Tarongers, Caudiel, les Alqueries i Torres-Torres. De la mateixa manera hi ha previstes noves accions informatives en diferents municipis consorciats fins al mes de setembre.

Així, durant el mes d’agost, l’equip ambiental informarà, l’1, a Sacanyet, el 2, a Estivella, el 3, a Castellnovo, el 4, a Eslida, el 5, a Matet, el 6, a Assuévar, el 7, a Viver, el 8, a Barraques, el 9, a Teresa, el 10, a la Vall d’Uixó, l’11, a Moncofa, el 12, a Benafer, el 13, a la Vilavella, el 14, a Gaibiel, el 16, a Pavies, el 17, a Navaixes i Toràs, el 18, a Geldo, el 19, a Pina, el 20 al Toro, el 21, a Villanueva de la Reina, el 22, a Segart, el 23, a Sogorb, el 24, a Sot de Ferrer, el 25, a la Vall d’Almonesir, i el 29, a Benifairó de les Valls.

Cal recordar que el Consorci Palància-Belcaire és la unió de 56 municipis, a més de la Diputació de Castelló, Diputació de València i la Generalitat Valenciana, per a gestionar de la manera més eficient possible els residus urbans del Pla Zonal C3/V1. El consorci també gestiona la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils dels 56 municipis. La instal•lació més important del consorci és el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans d’Algímia d’Alfara.