L’Ajuntament fa que seixanta veïns coneguen com funciona una instal·lació de residus a Algímia d’Alfara i una altra a Sagunt

Els veïns de Dolores van visitar dissabte passat la planta de transferència de Sagunt i la de tractament d’Algímia d’Alfara, una activitat que organitza el Consorci Vega Baja Sostenible i a la qual es poden sumar tots aquells municipis de la comarca que vulguen conéixer com funcionen aquest tipus d’instal·lacions. El municipi s’ha oferit davant el Consorci de la Vega Baja per a acceptar-ne una.

Un total de 60 persones van comprovar per elles mateixes com s’hi transfereixen els residus de diferents localitats.

Durant la primera part de la visita es va comprovar la descàrrega dels residus a la planta de transferència de Sagunt, i reberen una explicació dels materials que es compacten per a la seua posterior transferència a la planta de tractament.

En una segona part els veïns van visitar la instal·lació d’Algímia d’Alfara on es tracta tot tipus de materials i van veure com es van separant els residus i com es fa el tractament que cadascun d’aquest té.

L’alcalde de la localitat, Joaquín Hernández, va valorar positivament aquest desplaçament «que serveix perquè es conega realment com funcionen aquestes instal·lacions». L’edil va assegurar que «és important vindre i conéixer de prop tot el procés i veure que una planta de transferència no fa olor i és totalment neta». A més, Hernández va explicar que «les instal·lacions que es faran a la comarca seran fins i tot més modernes que aquestes ja que estaran cobertes i no a l’aire lliure , a més d’estar dotades amb tecnologia d’última generació».

Des del Consorci Vega Baja Sostenible es preparen aquestes visites perquè els veïns puguen comprovar directament com es gestionen els residus urbans. Els ajuntaments poden posar-se en contacte amb el consorci per a organitzar aquest tipus d’activitats .

http://www.diarioinformacion.com/vega-baja/2017/10/30/dolores-vacuna-vecinos-planta-basuras/1952084.html