Els veïns i veïnes podran adaptar-se al reciclatge de matèria orgànica, que serà obligatori abans del 2020 segons la legislació europea.

El Ajuntament de Xilxes instal·larà el cinqué contenidor per a residus orgànics el 2018 en la seua aposta per la sostenibilitat, mesura que suposa avançar-se dos anys a la legislació marcada per la Unió Europea, la qual estableix l’ús obligatori d’aquest nou contenidor abans del 2020.

La Regidoria de Medi Ambient ha estat l’encarregada de gestionar la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica. Així mateix, l’alcalde de Xilxes, José Martínez, ja ha signat el corresponent conveni amb el Consorci de Residus, que hi preveu una subvenció d’11.400 euros.

La instal·lació prèvia del cinqué contenidor marró tracta d’adaptar i conscienciar la ciutadania sobre els beneficis ambientals d’aquest nova modalitat de reciclatge. En aquest sentit, també s’està treballant en l’elaboració d’una campanya informativa adreçada als veïns i les veïnes.

Aquesta acció s’emmarca en les polítiques de protecció del medi ambient que està impulsant l’actual equip de govern. En matèria de reciclatge, l’ajuntament ha sumat la instal·lació de contenidors per a oli domèstic en diferents punts del municipi als contenidors específics de recollida separada. A més, ha dut a terme nombroses accions per a reduir la factura elèctrica municipal a través de la renovació amb llums LED i ha obtingut la qualificació energètica dels principals edificis públics.

http://www.castelloninformacion.com/xilxes-instalacion-contenedor-organico/