El municipi del Consorci Palància-Belcaire ha sigut guardonat amb 2.500 euros en material escolar per la Generalitat, la Fundació Ecopilas i European Recicling Platform per ser el centre de la província de Castelló que més piles ha arreplegat

Quartell, 19 de juny de 2018

La Generalitat, European Recicling Platform (ERP) i la Fundació Ecopilas hui han celebrat a Quartell el lliurament de premis del concurs final de la campanya de recollida de piles Berto Zampapilas 2017/2018. Aquesta iniciativa s’ha desplegat a 150 col·legis de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar la recollida de piles per al correcte tractament i reciclatge. Amb aquest projecte s’ha volgut convertir els col·legis de la Comunitat Valenciana en punts de recollida d’aquest tipus de residus.

De fet, els 150 centres escolars que hi han participat han recollit durant la campanya un total de 26.036 quilos de piles i, entre aquests, els organitzadors han premiat amb 2.500 euros en material escolar el col·legi de cada província que més quantitat n’ha arreplegat. A Castelló han premiat el Palancia-Mijares de Montán per haver arreplegat 12,42 quilograms per cada alumne. A València, el col·legi El Sabinar d’Aras de los Olmos per haver arreplegat 8,50 quilos per cada alumne, i a Alacant, el centre escolar Penya l’Or de Bolulla per arreplegar 27,70 quilograms per alumne.

A l’acte ha assistit el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, el president d’ERP, Matías Rodrigues, el president d’Ecopilas, José Pérez, així com els alcaldes d’Aras de los Olmos i de Montán, el president del Consorci Palància-Belcaire, Paco Salt, i els responsables dels centres escolars guanyadors.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, conjuntament amb els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) Ecopilas i ERP, han promogut aquest certamen per a fomentar la recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils entre l’alumnat i les seues famílies. D’aquesta manera s’evita que les piles acaben en els contenidors equivocats. El concurs de recollida de residus de piles, Jo ajude Berto Zampapilas s’ha adreçat als centres educatius d’ensenyament Primari de la Comunitat Valenciana.

Tant la conselleria com Ecopilas i ERP, que es fan càrrec de la recollida de piles i bateries, promouen aquest tipus de campanyes de comunicació i sensibilització ambiental per a fomentar la recollida de residus de piles per al seu tractament i correcte reciclatge.

·