Prop de 13.000 persones visiten la Planta de Tractament de Residus d’Algímia d’Alfara des del seu funcionament

Home / algimia / Prop de 13.000 persones visiten la Planta de Tractament de Residus d’Algímia d’Alfara des del seu funcionament

El Consorci Palància Belcaire ofereix visites a aquesta Planta, les avançades instal·lacions de la qual són referència en la Comunitat Valenciana

Algímia d’Alfara, 27 de febrer de 2020

Des que es va posar en funcionament el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans d’Algímia d’Alfara en 2010 prop de 13.000 persones han visitat les seues instal·lacions, dins de les activitats organitzades gratuïtament pel Consorci Palància Belcaire per als municipis consorciats. Les avançades instal·lacions del Consorci de Residus C3/V1, gestionades per Reciclados Palancia Belcaire (RPB), són referència en tota la Comunitat Valenciana.

La Planta continua millorant el pretractament dels residus, amb l’objectiu principal d’incrementar el percentatge de recuperació. De fet en ella es recupera més del 60% dels residus que entren. Les persones visitants poden comprovar in situ com es valora la matèria orgànica en bioestabilitzat i compost i se separen la resta de fraccions per a la seua posterior valorització, tals com envasos lleugers, paper i cartó, briks, metalls, alumini… aconseguint així una eliminació controlada dels rebutjos.Els recorreguts per la Planta, completament visitable, realitzen també una funció de conscienciació i educació ambiental fonamental per al futur de la societat i el medi ambient. Les seues instal·lacions són referents tant pel seu disseny com per la seua ubicació, així com pel seu caràcter innovador i tecnològic. De fet, es troba completament integrada en el paisatge i tots els seus elements constructius són reciclables.

Entre el públic que visita les instal·lacions, prop de 1.500 persones durant 2019, hi ha un gran nombre d’alumnat procedent de centres de col·legis i instituts, però també associacions i entitats de persones adultes interessades en el medi ambient. La gran part dels visitants procedeixen del Consorci Palància Belcaire, però s’ha incrementat el nombre de visites procedents d’altres consorcis i fins i tot de fora d’Espanya.

Targeta Verda

A més, cal recordar que el Consorci Palància Belcaire compta amb una altra iniciativa sobre conscienciació ambiental com és la “Targeta Verda”, que premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta gestió dels residus en la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils del Consorci. Amb la premissa com més recicles, menys pagues, cada vegada que una persona dels municipis consorciats deposita els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa, bé siga fix o mòbil, se li quantifica una sèrie de punts en la targeta, que es converteixen en un descompte sobre la taxa.

La Targeta Verda es pot sol·licitar en tots els ecoparcs mòbils de la xarxa i en els ecoparcs fixos de La Vall d’Uixó, Sagunt i Nules. Per a això, l’usuari ha d’acudir amb l’últim rebut de la taxa de valorització i eliminació dels residus urbans del Consorci C3/V1 o bé presentar el document identificatiu del titular del rebut.

El Consorci Palància Belcaire és la unió de 56 municipis procedents de les comarques del Camp de Morvedre, Alt Palància i Plana Baixa. Al costat de la Diputació de Castelló, Diputació de València i la Generalitat Valenciana gestiona de la manera més eficient possible els residus urbans del Pla Zonal C3/V1, amb la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils dels municipis consorciats, en el Complex de Valorització i Eliminació de Residus Urbans d’Algímia d’Alfara.

Per a visites a la Planta, contactar a través de l’email visitas@consorcipalanciabelcaire.com

Recent Posts